“Nosferatu”, brittiläisen gothic metal -yhtye Theatre of Tragedy:n toinen studioalbumi, on vahva ja moniulotteinen teos. Se julkaistiin vuonna 1996, ja se on edelleen arvostettu niiden fanien keskuudessa, jotka rakastavat melodista death metaliä synkempiin goottisten elementtien kanssa. Albumin nimi viittaa F.W. Murnaun ikoniseen vampyyrileikkiin “Nosferatu – Noiduttu” vuodelta 1922 ja asettaa jo itsessään odotuksia synkälle, dramaattiselle ja goottilaiselle kuulokuvalle.
Theatre of Tragedy oli yksi pioneereista yhdistämään death metalin aggressiivisen kitarariffityyliin ja raivoisan vokalin goottisten melodioiden, kosketinsoitintematiikan ja naislaulajan tummanpuoleiseen sopranoon. Heidän musiikkinsa on tyypillisesti teatraalista ja melankolista, ja “Nosferatu” on erinomainen esimerkki heidän ainutlaatuisesta äänimaailmastaan.
Albumin Musiikki:
“Nosferatu” koostuu seitsemästä kappaleesta, joista jokainen on oma tarinansa ja maisemansa. Albumia avaava nimikappale “Nosferatu” on mahtava ja dramaattinen aloitus, jossa raskaat kitarariffit kohtaavat goottisten syntetisaattoreiden atmosfääriset melodiat ja Liv Kristine Espenæs Krullen (tuolloin vielä Theatre of Tragedy:n laulajana) tummanpuoleisen sopranon.
Seuraava kappale “Black As The Sky” jatkaa saman teeman, mutta tuo mukaan myös raskaampia death metal -elementtejä. Kitarariffity ovat rajummat ja rummut nopeampia, mutta goottiset melodiat ja Kristine Krullen laulu säilyttävät atmosferin synkän ja romanttisen.
Albumilla on myös hitaampia ja melankolisimpia kappaleita, kuten “A Little Piece of Heaven” ja “Decrepitude”, jotka osoittavat yhtyeen kykyä luoda tunteellisesti syviä ja koskettavia melodioita.
Theatre of Tragedy:n Historia:
Theatre of Tragedy perustettiin Norjassa vuonna 1993 ja oli yksi ensimmäisistä yhtyeistä, jotka yhdistivät death metalin ja goottisten elementtien. Yhtyeen alkuperäinen kokoonpano koostui Raymond Rohonyi (laulu), Tommy Olsson (kitara), Pål Espenæs Krull (basso), Erik Grødahl (koskettimet) ja Liv Kristine Espenæs Krull (laulu).
Theatre of Tragedy:n musiikki oli ainutlaatuinen ja innoitti monia muita yhtyeitä. Heidän “demo” -taltiointi “A Darker Side of Me” sai paljon positiivista huomiota underground metal -piireissä, mikä johti levytyssopimukseen Nuclear Blast Recordsin kanssa.
Yhtye julkaisi kolme studioalbumia “Theatre of Tragedy” (1995), “Nosferatu” (1996) ja “Velvet Darkness They Fear” (1998). Vuonna 2000 Theatre of Tragedy päätti luopua growl-laulusta ja keskittyi enemmän goottisten melodioiden ja kosketinsoitintematiikan käyttöön. He julkaisivat neljä studioalbumia uudella soundillaan: “Lorelei” (2002), “Forever Is the World” (2006) ja “Grand Delusion” (2010). Yhtye hajosi vuonna 2010.
Liv Kristine Espenæs Krullen Ura:
Liv Kristine Espenæs Krull on esiintynyt myös useissa muissa projekteissa Theatre of Tragedy:n jälkeen, kutenLeaves’ Eyes ja solo-albumillaan. Hän tunnetaan goottisten metalliyhtyeiden ystävien keskuudessa vahvana laulajana, jonka tummanpuoleinen sopraano tekee musiikista entistäkin koskettavampaa.
Yhteenveto:
“Nosferatu” on Theatre of Tragedy:n todellinen mestariteos ja yksi goottisten metalliyhtyeiden klassikoista. Albumilla yhdistyvät death metallin rajuus ja goottisten elementtien romantiikka ja melankolia, luoden ainutlaatuisen ja unohtumattoman kuulokuvan. Jos olet kiinnostunut goottimaisesta metallista tai etsit uutta musiikkielämystä, “Nosferatu” on ehdottomasti kuunneltava albumi.
Tekijöiden Luettelo:
- Raymond Rohonyi: Growl Vocals
- Liv Kristine Espenæs Krull: Clean Vocals
- Tommy Olsson: Kitarat
- Pål Espenæs Krull: Basso, Koskettimet (joissakin kappaleissa)
- Erik Grødahl: Koskettimet
Kappaleiden Luettelo:
-
Nosferatu
-
Black As The Sky
-
A Little Piece Of Heaven
-
Decrepitude
-
Sweetness of Sin
-
The Dying Fields
-
In a World Without Sun
Tämän albumin kuuleminen paljastaa Theatre of Tragedy:n taiteellisen vision ja musiikillisen lahjakkuuden.